Till salu

Positiv och trygg 6-åring


Favory Nina Sto född 2017

e: 31 Favory XI-52

u: 202 Maestoso Nadja

Vår uppfödning Favory Nina letar nu sin människa. Nina är ett 6-årigt lipizzanersto, som är en vänlig, nyfiken och personlig dam. Hon är social och kontaktsökande, kommer alltid när man närmar sig hagen för att få sig ett snack (brukar inte få godis, så det är inte lockelsen).

Nina är först tömkörd, då hon lärde sig fint att följa yttertöm och förstå piskens signaler. Under sommaren 2022 blev hon inriden och kan grunderna, förstår hjälpernas inverkan, stannar för sätet, följer voltspår och kan ridas i alla tre gångarter. Hon står still vid upp- och avsittning. Nina har inte varit i gång under vinter och vår, men nu ridits några gånger. Hon är inte i kondition, men nu kan du forma henne till den häst du vill ha. Jag tror hon följer med dig på det mesta, lipizzanern är en allroundhäst som har en fallenhet för samling. Nina gillar att få jobba.

Nina är lätthanterad och självständig, trygg när hon är ensam i stallet, lättlastad, fungerar fint ihop med hovslagaren. Hon är van vid maskiner och lastbilar eftersom det bedrivs markentreprenadsfirma på gården. Nina är frisk och har inte varit skadad. Hon har givetvis pass, varit regelbundet verkad under uppväxten och vaccinerad mot stelkramp och hästinfluensa.

Nina är visad exteriört som 4-åring med 38 poäng, klass I. Hon har full stam och är registrerad i Svenska Lipizzanerstamboks grundstambok, mer kan du se på www.blabasen.se. Ninas mamma och pappa finns på gården, så dem kan du kika på, även Ninas två syskon. På vår hemsida www.lillaskoggard.se hittar du mer om Nina och våra andra hästar.
Vill du se hela ridpasset så hittar du det här https://www.youtube.com/@lillaskoggard9208/videos.

Intressead kontakta :
Gunnel Petersson   070-241 32 27   gunnel.petersson@lillaskoggard.se

Pluto Caruzo


valack född 2010.

e. 17 Pluto Ramon (Swe. 1992)

u. 192 Cadina (Swe. 1997)

Uppfödd hos Christer Thorstensson, Eskilstuna.

Inriden och tränad i akademisk ridning av Maria Toxen-Worm.

BIS och Brukschampion på Riks 2021

Poäng: 7 8 7 8 6 7 = 43 poäng.

Pris: 80 000:-

Pluto Caruzoär en prins och vi har väldigt svårt att skiljas från honom, men han förtjänar ett bättre hem. Detta är en häst som ska vara någons bästa vän. Någon som varje dag vill mötas av en häst som ivrigt kommer springande och vill ut på äventyr.

Min dotter har inte det intresse som behövs för denna underbara häst.Han är alltid intresserad och samarbetsvillig. Tyvärr är han inte så mycket riden nu i vinter och behöver tränas upp igen. Han har fått prova på lite allt möjligt sedan han kom till oss hösten 2021. Horsemanship och till och med två månaders inkörning hos Stall Win. I höstas har det varit beridet bågskytte.

Han finns utanför Värnamo i Småland.

filmer:

https://www.youtube.com/watch?v=BSHoLUqLwOc

https://www.youtube.com/watch?v=Njue27X30RQ

Vid intresse, ring 070-962 27 26 Elisabeth Berglund eller maila elisabeth.berglund@gmail.com