Till salu

Lipizzanervalack född 2021
far: 35 Pluto Cosmo          mor: 181 Favory Titania
farfar: Pluto VIII Roma   morfar: 5 Favory XXIII-10
farmor: 119 Pluto Caprice


Pluto Titania är en vacker, mycket rastypisk och uttrycksfull unghäst av rasen Lipizzaner.

Han har en taktmässig, fin och luftig trav och en bra galopp.

Hos oss har P. Titania fått en bra, genomtänkt uppväxt i stor flock, stora hagar och all träning han behöver för att bli en bra och trygg ridhäst i framtiden. Förväntad mankhöjd 150-155cm.

Modern 181 Favory Titania är Elitpremierad med ett flertal framstående avkommor, bland annat den godkända hingsten 34 Pluto Timon som avelsvärderades med hela 43 poäng exteriört.

Fadern är vår hingst 35 Pluto Cosmo, en hingst av den barocka modellen, med en fantastisk ridbarhet och en mycket bra galopp som är luftig och har bra bakbensaktivitet. Cosmo är avelsgodkänd med 42 poäng exteriört och genomsnittspoäng 8 på ridprovet.

 Säljes av uppfödaren, Ängvaktartorp, som är en av Sveriges största uppfödare av Lipizzaner. Vi har fött upp lipizzaner sedan slutet av 1970-talet och har idag runt 30 lipizzaner på gården varav tre avelshingstar, ett gäng avelsston och unghästar samt många fina ridhästar som också är med i vår ridverksamhet, vilket visar på ett bra temperament. Vår långa erfarenhet av rasen gör att du vet vad du får, våra hästar är väl beprövade i aveln och lämnar korrekta, fina avkommor med bra poäng på exteriör, bra temperament och fin ridbarhet. Hemma på gården har vi många syskon/släktingar till våra föl och unghästar om man är nyfiken på att se hur de kan tänkas bli som vuxna.

Välkommen till oss om du vill veta mer om rasen och få en chans att se många lipizzaner vid samma tillfälle!

Tel: 070-264 65 85
Mail: hanna@angvaktartorp.se

www.angvaktartorp.se

Positiv och trygg 7-åring


Favory Nina Sto född 2017

e: 31 Favory XI-52

u: 202 Maestoso Nadja

Vår uppfödning Favory Nina letar nu sin människa. Nina är ett 6-årigt lipizzanersto, som är en vänlig, nyfiken och personlig dam. Hon är social och kontaktsökande, kommer alltid när man närmar sig hagen för att få sig ett snack (brukar inte få godis, så det är inte lockelsen).

Nina är först tömkörd, då hon lärde sig fint att följa yttertöm och förstå piskens signaler. Under sommaren 2022 blev hon inriden och kan grunderna, förstår hjälpernas inverkan, stannar för sätet, följer voltspår och kan ridas i alla tre gångarter. Hon står still vid upp- och avsittning. Nina har inte varit i gång under vinter och vår, men nu ridits några gånger. Hon är inte i kondition, men nu kan du forma henne till den häst du vill ha. Jag tror hon följer med dig på det mesta, lipizzanern är en allroundhäst som har en fallenhet för samling. Nina gillar att få jobba.

Nina är lätthanterad och självständig, trygg när hon är ensam i stallet, lättlastad, fungerar fint ihop med hovslagaren. Hon är van vid maskiner och lastbilar eftersom det bedrivs markentreprenadsfirma på gården. Nina är frisk och har inte varit skadad. Hon har givetvis pass, varit regelbundet verkad under uppväxten och vaccinerad mot stelkramp och hästinfluensa.

Nina är visad exteriört som 4-åring med 38 poäng, klass I. Hon har full stam och är registrerad i Svenska Lipizzanerstamboks grundstambok, mer kan du se på www.blabasen.se. Ninas mamma och pappa finns på gården, så dem kan du kika på, även Ninas två syskon. På vår hemsida www.lillaskoggard.se hittar du mer om Nina och våra andra hästar.
Vill du se hela ridpasset så hittar du det här https://www.youtube.com/@lillaskoggard9208/videos.

Intressead kontakta :
Gunnel Petersson   070-241 32 27   gunnel.petersson@lillaskoggard.se