Nyheter

RIKS, Svenska Lipizzanerföreningens riksutställning


ATT VARA ELLER ICKE VARA?

Det är frågan. Ge oss svaret!

Nu är det dags för er medlemmar att tycka till!

RIKS är en tradition inom föreningen som SLF gärna vill ha kvar men vill ni medlemmar ha kvar RIKS? I vilken form vill ni ha kvar RIKS? Hur ofta? För vem/vilka? Var och när?


Skriv ett mail till styrelsen@lipizzaner.se

med alla era åsikter och idéer.

Vinnare av Lipizzanercupen 2021!
 Malin Lind och hästen Siglavy Capriola Zara (Fotograf: Eleonora Rosenborg)

Årets Lipizzaner 2021!

"201 Siglavy Capriola Zingoalla, sto född 2010. e: 12 (2436) Bana Siglavy-9 u: 153 Pluto Zantana ue: 10 Pluto Fantasia-24. 

 

Uppfödare: Familjen Hedstrand. Ägare: Malin Lind. 

 

Zingoalla även kallad Kakan till vardags ägs och tävlas av sin ryttare Malin Lind i western, dressyr och

WE men det var under sommaren 2021 som Kakan fick galoppera in på tornerspelsbanan i Visby

under den röda flaggan tillhörandes Kunskapens Riddare som hon verkligen visade vad hon var född

till att göra.

201 Siglavy Capriola har även fått ställa upp som hopphäst på blåbärshoppningar när unga ryttare trillat av sina egna busiga ponnyer. Varenda gång tar hon banan med glatt spetsade öron oavsett om det är en bom på marken eller 50 cm.

Och det är hennes bästa egenskap, att kunna växla mellan att vara en fullfjädrad show/ tävlingshäst på stora arenor till att nästa dag vara en skogsmulle    

 

Hennes trevliga psyke i kombination med den positiva arbetsvilja som karaktäriserar rasen gör henne till en mycket bra representant för lipizzanerhästen.

 

Ekipaget har även representerat Svenska Lipizzanerföreningen på Stockholm International Horse Show 2017. På Jönköping Horse Show 2021 reds hon av den regerande Svenska Mästaren i Klassiskt Tornerspel och Skills at arms, Anders Månsson.

 

Kakan är AB-premierad på egna tävlingsmeriter. Hon har lämnat en avkomma, den godkända lipizzanerhingsten 33 Favory Zeven."


Fotograf är Kristin Andersson


Inom kort kommer Salusajten  www.svehastar.se att lanseras och marknadsföras via annonser, på sociala medier och i pressen. Vi har en hästbrist i Sverige både vad det gäller privatpersoner och i verksamheter, till exempel hos ridskolor så vi vet att det finns stor efterfrågan på svenskfödda hästar. Svehästar är salusajten med annonser som är direkt kopplade till Blå Basen och sidan innehåller värdefull information för den som ska köpa eller sälja häst. Genom en reklamfri, trygg och enkel salusajt vill vi förenkla för såväl hästägare att sälja sin häst som för potentiella hästköparen som letar sin nästa häst. I och med kopplingen till Blå Basen säkerställs hästens identitet och man kommer att kunna se ifall hästen är anmäld till utställning eller avelsvärdering i annonsen. Genom identifieringen via hästens registreringsnummer så länkas rasföreningens hemsida direkt i annonsen, med möjlighet till mer information och kontakter.  

Hingskatalogen

2023

Nytt för nästa år 2023

Från och med nästa år kommer SLF eftersöka intresse av en digital Svenska Hingskatalog. Hingskatalogen kommer alltså inte att ges ut i sitt nuvarande utseende i pappersformat utan den kommer att finnas digitalt på hemsidan och tillgänglig för ALLA, oavsett om du är medlem i SLF eller bor i utlandet. Du som hingshållare/stoägare kan då alltså länka till Hingskatalogen på din egen hemsida om du vill. Du som annonsör kommer att erbjudas både bild och videoutrymme till en årskostnad.

Mer information kommer!

GODKÄNDA HINGSTAR I UTLANDET.


Nu finns det semin att köpa från godkända hingstar i utlandet. Titta under fliken Hingstar, för mer information.

stambok2

Stamboken band II

är här!

Pris är 400kr per bok.

För att beställa Stambok II  sätter du in pengar för önskat antal böcker på SLFs plusgiro: 73 00 61-9. Glöm ej att skriva ditt namn och adress. Samtidigt skickar du ett mail till styrelsen@lipizzaner där du skriver namn och adress samt antal beställda böcker.

Porto tillkommer: 66 kr för en bok 79 kr för två.

Har du redan Stambok II men inte Stambok I?

Ingen fara den går att beställa styckvis för 100kr/bok exkl frakt.


Föreningen ser gärna att du som medlem skickar in material till Capriole.

Tänk på att det är du som medlem som gör tidningen levande! Skicka ditt material till capriole@lipizzaner.se TACK!