Till salu

 

Till Salu

 

 

 

Grundutbildad lipizzaner

 

 

Maestoso Najad

född 2009

reg.nr 06090484

valack

Han är en social kille som tycker det är roligt att jobba, vaken och positiv med driv i ridningen. Najad har tre bra gångarter. På utställning har han fått 41 poäng (9 9 7 8 8) exteriört av Janez Rus, chef för stuteriet Lipica i Slovenien. Najad är ca 155 cm med mycket bål och viktbärande, så längre personer upplever honom att ha en högre mankhöjd. En lipizzaner upplevs som regel ridmässigt som större än sina centimeter över havet.

Najad är grundutbildad och går i form med egen balans, lätt att rida från sätet med kompletterande tygelhjälper, vändbar för säte och villig till att korta sig. Han är mycket samarbetsvillig och nöjd när han får jobba.

Najad har varit på hoppträning under vintern och utvecklat sig väldigt bra de gångerna. Han är hoppad mindre hinder och hoppar både kombination och studs. Vid bedömning av hoppningen för några år sedan fick han omdömet att han har en bra utvecklingsbarhet, temperament och samarbetsvilja för hoppning.

Najad är trevlig och lugn i stallet även när han är själv, tycker om att bli ompysslad. Inga problem att sko, varit klippt i vinter, åkt ganska mycket transport och det även längre sträckor själv och tillsammans med annan häst. Van att gå med hingst och även med ston utan problem.

 

Najad är registrerad i Svenska Lipizzanerstamboken grundstambok avd I, vilket innebär att han har internationell stam (LIF 06-reg). Du kan läsa mer om honom på vår hemsida http://www.lillaskoggard.se/valkommen-till-oss/lillaskog-gard/maestoso-najad och du hittar film på här https://www.youtube.com/channel/UCF8LLaSGOtlmsklknRwkCDQ.

 

Säljs av Lillaskog gård, Gunnel Petersson, mobil 070-241 32 27, e-post gunnel.petersson@lillaskoggard.se

 

Pris 59 000 kr inkl. moms

 

 

 

 

 

 

 

Om du vill annonsera på hemsidan och i Capriole,

skicka ett mail till: web@lipizzaner.se

 

I annonsen ska följande uppgifter finnas med

1. Hästens namn

2. Kön

3. År när hästen är född

4. Registreringsnummer

5. Hästens far och mor

6. Fri text om hästen

7. Ägare/kontaktperson

8. Telefonnummer och gärna mailadress

9. Gärna en bild på hästen

 

Bilder skickas med fördel i jpg-format. Högupplösta så att de passar för tryck. För att spara plats i Capriole får annonsen där endast ha en bild. På hemsidan max två bilder.

 

Meddela när hästen är såld.

Besök oss på Facebook

I Diskussionsgruppen Svenska Lipizzanerföreningen pratar vi om lipizzanerhästen i största allmänhet.

 

På föreningens Facebooksida hittar du aktuell information om vad som händer i föreningen.

Copyright 2017 © Svenska Lipizzanerföreningen